Există desigur un minim, acela deja devenit clişeu de „minim 2 litri pe zi”. Totuşi, este imposibil de cuantificat cantitatea de apă totală pe care un om o consumă, pentru că există mai multe surse prin care apa ajunge în organism, în afară de paharul cu apă, scrie Live Science.
Mâncarea conţine o cantitate însemnată de apă, mai ales fructele şi legumele, unde, în anumite cazuri, apa din acestea poate depăşi 90% din masa lor.
Mai mult decât atât, există şi alţi factori, unii care ţin de persoană, de la greutate, sex, vârstă, şi alţii care ţin de factori externi precum climă, anotimp şi activitatea fizică pe care o anumită persoană o întreprinde. Umiditatea influenţează considerabil cantitatea de apă pe care cineva ar trebui să o consume. Spre exemplu, dacă faci sport într-un climat tropical, un minim de doi litri pe zi ar fi mult prea puţin pentru a acoperi necesarul.
Astfel, nu există o formulă care să determine câtă apă trebuie consumată exact. Cel mai bun indiciu rămâne reacţia organismului, mai ales senzaţia de sete care însoţeşte deshidratarea.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Beneficiile apei calde asupra organismului
De ce nu ar trebui să refolosim sticlele de apă. Avertismentul cercetătorilor care îţi dă fiori
Un material minune va rezolva ieftin şi eficient problema lipsei apei potabile